به گزارش خبرنگار مهر، اکبر قاسمی بعد از ظهر چهارشنبه در جلسه شورای معاونان و مدیران واحد به مناسبت هفته پژوهش و فناوری افزود: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به عنوان خاستگاه پژوهش و تحقیقات، باید نقش مهمی را در توسعه علمی ایفا کنند.
وی پژوهش را موتور محرکه علم عنوان کرد و اظهار داشت: پویایی علم و دانش برخاسته از پژوهش، توسعه و رشد جامعه را به دنبال دارد و می تواند در رفع بسیاری از نیازهای عمومی نقش موثری داشته باشد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان یکی از زمینه های فعالیتی این واحد را پژوهش و فناوری برشمرد و اضافه کرد: این واحد در حوزه های کشاورزی، فنی و مهندسی، علوم انسانی و درمان ناباروری و سلول درمانی فعالیتهای پژوهشی و تحقیقی چشمگیری دارد.
وی راه اندازی مزرعه تحقیقاتی و تولیدی گیاهان دارویی، راه اندازی کلکسیون گیاهان و درختان دارویی با بیش از 50 گونه و ارزیابی کیفیت سمولینایی توده های بومی گندم ماکارونی و رابطه آن با باندهای الکتروفوروزی گلیادین ر از مهمترین فعالیتهای این واحد در حوزه کشاورزی عنوان کرد.
قاسمی یادآور شد: تهیه طرح هادی روستاها، اصلاح هندسی تقاطعات و مطالعات مکانیابی پایانه های شهر اردبیل، مطالعه بافت فرسوده شهر کلور و... از جمله طرحهای مهم پژوهشی حوزه مهمندسی است که می تواند در امر توسعه شهری و روستایی کمک کند.
قاسمی با بیان اینکه خدمات عاملیت طرح توسعه خوشه صنعتی فرآورده های لبنی استان اردبیل نیز توسط این نهاد انجام می یابد، ابراز داشت: پهنه بندی خطر لغزش شهر گیوی و ارائه راهکارهای آن، مطالعه دفع آبهای سطحی درشهر اردبیل و شناسایی مناطق آسیب پذیر حساس طبیعی به منظور ساماندهی و مدیریت بلایای طبیعی در سطح استان نیز از دیگر طرحهای مهم در حوزه فنی و مهندسی است.
وی همچنین تدوین اطلس گردشگری استان اردبیل به عنوان اولین اطلس گردشگری استانی در کشور را از مهمترین طرحهای تحقیقی در حوزه علوم انسانی این واحد برشمرد و عنوان کرد: این اطلس اطلاعات بسیار مهم و کاربردی درباره گردشگری و توانمندیها و اقلیم استان را ارائه می کند.
نظر شما